Németh Szilárd ismét büszkén tekintette meg a karcagi Sámándobot

Megosztás

Úgy tűnik, a rezsibiztos Németh Szilárdot egyáltalán nem zavarja, hogy szinte követni sem lehetett, mennyi pénzt égettek el a Sámándob végeláthatatlan kálváriája közben. Tavaly márciusban már tiszteletét tette a városban, most a karcagi sport- és kultúrcentrum beruházásának folyamatát is élőben tekintette meg.

„Magyar örökség, kun hagyomány és világszínvonalú, 21. századi körülmények. Ez jellemzi a karcagi sport- és kultúrcentrum beruházást. Fedett és nyitott focipálya lelátóval, sky box, birkózócsarnok, asztalitenisz-terem, fitnesz központ, erdei futópálya, szabadidőpark, étterem, büfé, szálláshelyek, irodák és a Sámándob. Mindez példás összefogás, együttműködés eredménye. Gratulálok a Nagykunság fővárosának!” – írja közösségi oldalán Németh, ami egy egészen felhőtlenül boldog megközelítése a történteknek.

Októberben írtunk egy összefoglaló cikket a Sámándobbal történtekről, akkor úgy fogalmaztunk, a magyar leleményesség a plafont veri, ha a közpénzek „kreatív elköltéséről” van szó. Nettó négymilliárd forintot költöttek a 2015-ös milánói világkiállításra készült alkotásra, amit teljesen szakszerűtlen módon hoztak haza később Magyarországra, az acélszerkezet rozsdásodni kezdett.

A pavilon tervezője, Sárkány Sándor szerint úgy, ahogy van, még külföldön szétrohadt az egész. Sárkány volt az, aki hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett és az Integritás Hatóságot is megkereste, mert milliárdos lopásnak tartja a történteket.

Természetesen ezek a „teljesen mellékes” információk alig ütötték meg a kormánypárti képviselők, köztük Németh Szilárd ingerküszöbét, pedig azt sem érdemes elfelejteni, hogy Karcag Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter fellegvára, illetve a második Orbán-kormány vidékfejlesztési minisztere, Fazekas Sándor is itt született.

A Németh által említett sport- és kultúrcentrum a Liget utcai Sporttelep rekonstrukciós fejlesztését jelenti, amit a ZERON Befektető Zrt. és a Prím Építő Kft. közösen nettó 6 291 390 000 forintért végez el.

A Fidesz alelnöke és parlamenti képviselője legutóbb tavaly márciusban járt Karcagon, a huszonöt éve nyílt tiszteletbeli karcagi kazah konzulátusról emlékeztek meg, emellett pedig természetesen akkor is szánt időt a Sámándob megtekintésére.

Képek: Németh Szilárd Fb

Kapcsolódó cikkek